Volimo naše pse! Ali što ako počnete primjećivati ​​taj neugodan i k tome tvrdoglav miris za koji su najvjerojatnije zaslužni vaši ljubimci? Idemo korak po korak i vidimo što se može učiniti kako bi vaša kuća bila čista i svježa, tako da nećete morati dubinski čistiti svoju kuću .

Gdje započeti?

Kako bi naši domovi bili slobodni od psećeg mirisa, moramo svoje pse održavati čistima, kao i njihove igračke, zdjele, krevete itd. Zdjele treba čistiti svaki dan i barem jednom tjedno – cijeli prostor oko njih. Redovito perite njihove igračke (perilica za suđe za čvrste plastične/silikonske igračke i redovita perilica za plišane igračke). Ne zaboravite očistiti svoje zidove, prozore i vrata na mjesečnoj bazi. Psi vole ostavljati otiske nosa i šapa na tim površinama! Ta prljava područja mogu biti dodatni izvor neugodnog mirisa.

Održavajte svoj namještaj čistim.

Krzno može biti jedan od razloga tog mirisa, stoga se preporuča redovito provjeravati i čistiti svoj namještaj – idealno bi bilo dva puta tjedno. Ali postoje različite vrste psećeg krzna i za to se trebaju koristiti različiti alati. Beagleovi, na primjer, imaju kratku, neku vrstu grube dlake koja se zalijepi za tkaninu. S tom vrstom krzna otkrio sam da obični valjak za dlačice najbolje funkcionira. Gumene rukavice
metoda bi idealno funkcionirala s tankom i dugom dlakom. Samo koristite suhe gumene rukavice i obrišite namještaj, skupljajući sve.


Nesreće se događaju. Evo kako to očistiti.

I, naravno, glavni izvor mirisa je pseći urin. Čak i najbolji psi imaju nezgode u kući. Najbolje rješenje ovdje je da ga obrišete čim se dogodi. Ako urin dovoljno dugo stoji na površini (tepih od tvrdog drveta – nije važno), postoji šansa da će prodrijeti do podloge i tamo ostati zauvijek. Nagomilavanje tih nesreća će dodati neugodan miris u vašu kuću i nećete ga se moći riješiti osim ako niste voljni u potpunosti obnoviti pod. Tepih je notorno loš kada nakuplja različite mirise, ali sredstvo za uklanjanje mirisa može biti od velike pomoći za njegovo brzo čišćenje. Ova otopina za čišćenje posebno je učinkovita u kombinaciji s sredstvom za čišćenje . Prvi će se boriti protiv mrlja, a drugi će ukloniti neugodne mirise. Ako se nanese kada je mrlja dovoljno svježa, djelovat će vrlo dobro.

Savjeti za bolje čišćenje kuće svaki put.

Bez obzira koje proizvode ili metode koristite, pokušajte održavati svoj prostor urednim i redovito usisavajte/perite podove i namještaj. To će vam puno pomoći u borbi protiv neugodnih mirisa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)