Kod mnogih ljudi riječ “renovacija” izaziva neke negativne asocijacije, poput značajnih troškova i puno problema i problema s kupnjom sredstava za čišćenje nakon izgradnje nakon završetka popravka. Ali moguće je čišćenje učiniti lakšim i bržim ako koristite odgovarajuće zalihe posebno dizajnirane za tu svrhu. Nadalje, ako mudro pristupite problemu, umjesto da, na primjer, perete pod od prljavštine 3-4 puta, možete ga riješiti u jednom potezu.


Trebat će Vam popis sredstava za čišćenje nakon izgradnje i nekoliko korisnih savjeta.

Navest ćemo potrepštine za unutarnje čišćenje nakon izgradnje koje bi vam mogle trebati tijekom čišćenja nakon renoviranja. Prije nego što počnete s čišćenjem, trebali biste pripremiti sljedeće stavke:

 • Mnogo vreća za smeće
 • otapalo ili bijeli špirit
 • profesionalni građevinski usisavači (mogućnost najma).
 • Kemikalije: za pranje podova, stakla, drvenih površina i vodovoda.
 • Meke krpe, krpa i kanta.
 • kombinezon i nekoliko pari gumenih rukavica 
 • ljestve
 • puno vremena, živaca i truda

Kako vam se čišćenje ne bi pretvorilo u pravi izazov, morate znati nekoliko tajni:

 • Mokro čišćenje možete započeti tek nakon što je usisivač sakupio svu prašinu. Inače će biti mrlja.
 • Tragovi trake mogu se ukloniti skidačem laka za nokte ili sredstvom za čišćenje stakla.
 • Svaka otopina koja sadrži kiselinu, poput octa, prilično dobro uklanja kamenac. Zauzvrat, obična soda neutralizira kiselinu.
 • Prvo morate ukloniti ostatke montažne pjene. Pjena je poznata po tome što se lijepi na bilo koju površinu. Također se odnosi na otopine ljepila i fugiranje između pločica. Trebali biste odmah ukloniti njihove ostatke.
 • Koncentrirana otopina sapuna pomoći će u borbi protiv masnih mrlja. 

Koje su vam kemikalije za kućanstvo potrebne za čišćenje nakon popravka?

Danas je izbor sredstava za čišćenje i deterdženata velik. U specijaliziranim trgovinama možete kupiti:

 • kemijska sredstva za uklanjanje tragova krečenja s bilo koje površine
 • širok izbor sredstava za čišćenje pločica i svih vodoinstalatera
 • deterdženti za čišćenje pločica od fugiranja
 • kemikalije za skidanje starih ljepljivih traka i naljepnica
 • sredstva za poliranje svih vrsta drvenih površina uključujući laminat i parket

Drugi problem je borba protiv fine prašine, koja ostaje, na primjer, nakon brušenja šavova između listova suhozida. Takva prašina je sveprisutna i teško ju je ukloniti. Obični usisavač neće raditi jer ne može filtrirati finu prašinu i može se pokvariti. Izlaz iz ove situacije je najam profesionalnog građevinskog usisavača ili naručivanje usluge čišćenja nakon izgradnje od tvrtke za profesionalno čišćenje. Takav usisavač učinkovito se nosi s finom prašinom i većim građevinskim otpadom.

Prilikom pospremanja kupaonice ili kuhinje možete koristiti univerzalna sredstva za čišćenje koja uklanjaju različite vrste prljavštine. Za čišćenje prljavštine i vraćanje izgleda drvenim površinama, poput prirodnog parketa, laminata i linoleuma, potrebna su i druga kemijska sredstva. Također zapamtite kemikalije koje se učinkovito bore s ljepljivom trakom, gumom, bojom i tragovima tinte na bilo kojoj površini. Za čišćenje i poliranje stakla možete kupiti univerzalni kvalitetni deterdžent. 

Koja je oprema potrebna za čišćenje nakon popravka?

Svaki popravak popraćen je pojavom velike količine krhotina i onečišćenja, koje se moraju zbrinuti. A u mnogim slučajevima to možete učiniti samo sa specijaliziranim priborom i opremom za čišćenje nakon izgradnje. Profesionalna oprema za čišćenje pomoći će vam da se s ovim poslom nosite brže, lakše i učinkovitije.

Koja su vam sve sredstva za čišćenje potrebna za čišćenje nakon izgradnje? Oprema koja može biti potrebna tijekom čišćenja nakon izgradnje uključuje:

 • industrijski usisavači
 • polirke
 • generatori pare;
 • visokotlačni perači
 • generatori pjene

Osim toga, ova se tehnika može koristiti ne samo tijekom čišćenja, već i tijekom samih popravaka, u međufazama.

Savjeti za odabir odgovarajućeg pribora i opreme za čišćenje nakon izgradnje

Prilikom odabira profesionalne opreme za čišćenje nakon popravaka, morate osigurati da je prikladna za vrstu posla koji vam je potreban. Ponekad će biti bolje dati prednost univerzalnim uređajima, a ponekad je bolje odlučiti se za visokospecijaliziranu opremu.

Kupnja uređaja poznatih robnih marki s dobrim rezultatima dugi niz godina je neophodna. Suzdržite se od iskušenja jeftinim modelima: oni nisu samo kratkotrajni. Ipak, često im je potrebna kvalitetnija izvedba posla.

Postoji važna nijansa: morate razmotriti prikladna sredstva za unutarnje čišćenje nakon izgradnje i odgovarajuće kemikalije. Na primjer, čišćenje nakon izgradnje ili popravka zahtijeva profesionalne deterdžente. Nažalost, jednostavni kućni deterdženti ne mogu trajno ukloniti teške mrlje, čak ni pri korištenju industrijske opreme. Stoga je vrijedno kupiti odgovarajuća sredstva prije čišćenja, iako nemaju nisku cijenu.

Kako se profesionalni alati za čišćenje nakon izgradnje razlikuju od obične opreme za kućanstvo?

Obično se profesionalni uređaji za čišćenje razlikuju od kućanskih aparata koje koristite kod kuće. Svrha industrijske opreme za čišćenje je nositi se s teškim onečišćenjem tijekom izgradnje i obnove. A glavna razlika između takvih uređaja je njihova snaga.

Ako govorimo o usisavačima, kućni uređaji imaju prosječnu snagu od 1000 W. Međutim, neki poluprofesionalni modeli mogu imati i veći kapacitet. Međutim, snaga industrijskih strojeva može premašiti 3000 W, ovisno o modelu i primjeni. Isto vrijedi i za druge uređaje, poput parnih čistača.

Druga kritična razlika su dimenzije uređaja. Industrijsku opremu karakteriziraju velike veličine: veliki spremnici za skupljanje smeća, teški motori, složene strukture itd. Sve ove karakteristike omogućuju brzo čišćenje nakon izgradnje i popravka.

S druge strane, profesionalne jedinice za čišćenje imaju manje mogućnosti i više su specijalizirane. Na primjer, usisavači nemaju dodatne mlaznice, filtre, izrazito moderan dizajn i kompaktnost.

Kako počistiti nakon popravka na najprofitabilniji način za vas?

Samo tvrtkama za čišćenje može biti potrebna profesionalna oprema za čišćenje na stalnoj osnovi. U drugim slučajevima potrebno je samo s vremena na vrijeme.

U isto vrijeme, cijena takvih uređaja može biti prilično visoka, a čišćenje bez ove specijalizirane opreme bit će problematično. U takvim slučajevima najbolje rješenje je najam potrebne opreme ili naručivanje profesionalnog čišćenja.

Najam je savršen u sljedećim slučajevima:

 • pomoglo bi ako očistite svoje prostorije nakon popravka
 • da građevinske ekipe očiste prije primopredaje objekta
 • ako je potrebno ukloniti jako onečišćenje u poslovnim prostorima
 • u slučaju kvara Vaše opreme za čišćenje
 • kada trebate koristiti više uređaja nego što je dostupno
 • kada trebate instrumente s većom snagom i dodatnim karakteristikama

Kao rezultat toga, najam sredstava za čišćenje nakon izgradnje dobra je opcija ako govorimo o običnim ljudima, malim građevinskim timovima ili privatnim osobama koje pružaju usluge čišćenja. Na taj način možete uštedjeti mnogo novca, au isto vrijeme obaviti posao učinkovito i brzo. Ali postoji jedno važno upozorenje: morate potrošiti puno vremena.

S druge strane, čak i profesionalne tvrtke za čišćenje možda će morati iznajmiti sredstva za čišćenje nakon izgradnje kada se alati za čišćenje nakon izgradnje pokvare ili radnici moraju koristiti mnogo jedinica. Ali ako naručite usluge čišćenja, bit ćete u redu s kvarovima na opremi, najamninom i drugim nijansama čišćenja nakon izgradnje. Povoljno, prikupljanje čišćenja nakon popravka omogućuje vam da ne brinete o održavanju opreme i njezinom popravku.

Stručna pomoć pri čišćenju nakon renoviranja

Kao što je već spomenuto, čišćenje nakon izgradnje prilično je naporan posao. Za jednu osobu je teško nositi se s takvim poslom. Osim toga, potrebna su vam najmanje dva pomoćnika koji dobro poznaju tehnologiju čišćenja. Stoga je uvijek bolje obratiti se stručnjacima.

Djelatnici tvrtke za čišćenje obavljaju sljedeći niz poslova:

 • prikupljanje građevinskog otpada (čišćenje ostataka cigle, tapeta i ambalaže od građevinskog materijala);
 • uklanjanje prašine (uklanjanje ostataka prašine s raznih površina pomoću snažnog usisavača, prozračivanje prostorije);
 • uklanjanje tragova građevinskog materijala (uklanjanje ostataka boje, ljepila, kitova i lakova bez oštećenja površina);
 • Standardno generalno čišćenje soba (nakon otklanjanja svih posljedica popravka, prostorije se pripremaju za život u njima).

Danas postoji mnogo ponuda na tržištu čišćenja, ali pravi profesionalci su uvijek vrijedni. Kontaktiranjem stručnjaka naše tvrtke za čišćenje dobit ćete sljedeće:

 • profesionalno čišćenje po pristupačnim cijenama
 • odgovoran pristup
 • pažljivo postupanje s namještajem i imovinom kupca

Možemo se nositi s čišćenjem bilo kojeg tipa i stupnja složenosti. Osim toga, cjenovna politika tvrtke je maksimalno transparentna – razumno objašnjavamo cijenu naših usluga i nikada ne mijenjamo cijenu nakon što je dogovorena s klijentom.

Kako biste održali raspoloženje nakon obavljene obnove i uštedjeli svoje živce i osobno vrijeme, koristite usluge profesionalne tvrtke za čišćenje. Iskusni radnici brzo će Vaš dom dovesti u red. Čišćenje stana ili doma obavit će se brzo i sigurnim dezinficijensima i profesionalnim sredstvima za čišćenje nakon izgradnje.

Uvijek se možete obratiti profesionalcima za pomoć i uštedjeti vrijeme i trud! Naručite usluge čišćenja nakon izgradnje online od eSobarice.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)